Wednesday, February 26, 2014

Beste Samsung, het oog wil ook wat

€ 699,99, dat is wat je betaalt voor de onlangs aangekondigde Samsung Galaxy S5. Voor zo'n prijs mag je heel wat verwachten en de telefoon heeft dan ook veel te bieden: de nieuwste processor, een full HD scherm, een 16 megapixel camera met snelle autofocus, een vingerafdrukscanner en zelfs een hartslagmeter. Daarnaast is de telefoon stof- en waterbestendig. Alles is van hoogstaande kwaliteit, behalve het design.

Oeps, dat hierboven is een afbeelding van de Galaxy S4. Ze lijken ook zo op elkaar:

Je zou toch verwachten dat Samsung met al die miljoenen die er in de afgelopen jaren verdiend zijn wel paar innovatieve designers in dienst kon nemen, maar de S5 lijkt ontzettend veel op de S4. Is dat dan een probleem? Nee, niet per se. Maar de S5 lijkt veel op de S4, welke veel op de S3 lijkt. Toen waren plastic telefoons misschien nog acceptabel, maar zeker na de HTC One en iPhone 5S mag je toch een meer premium behuizing verwachten. Natuurlijk zijn er nog plastic telefoons, maar tegenwoordig wordt niet vaak meer voor het plastic van Samsung's telefoons gekozen. Het ziet er altijd minder plastic-achtig uit. Is er dan helemaal niets veranderd? Jawel, de achterkant. 

(The Verge)
In de afneembare achterkant zijn putjes verwerkt. Het heeft iets weg van de achterkant van de eerste generatie Nexus 7 en moet dus garant staan voor betere grip. Opvallend genoeg gebruikt men niet hetzelfde nep-leer als bij de Note 3, dat er toch net even wat beter uit ziet.


Is er dan niks goeds te melden over de telefoon? Zoals al eerder gezegd, aan de binnenkant is er niks mis dit toestel. De telefoon draait de nieuwste Android software (met Samsungs zware skin eroverheen). En waar Samsung bij de S4 vooral zo veel mogelijk features toevoegde, lijkt men nu meer te focussen: camera, batterijduur, duurzaamheid en health. Maar dat alles in een verouderd jasje.